راهنمای خرید میکروفن حرفه‌ای برای تولید محتوا و استریم-بازار تولید محتوا، داغ‌تر از همیشه

این روزها که بازار تولید محتوای ویدئویی و استریمینگ داغ‌تر از همیشه است هرروز طیف جدیدی از علاقمندان به سمت فعالیت در این حوزه جذب می‌شوند. به طبع شروع فعالیت در این حوزه نیازمند تهیه امکانات و تجهیزات ابتدایی نیز هست. از این رو و با توجه به درخواست مخاطبان مجله ویجیاتو، در این سری مطالب، قصد داریم به معرفی، بررسی و راهنمای خرید تجهیزات مناسب استریمینگ و تولید محتوای ویدئویی بپردازیم.

در اولین قدم به معرفی و بررسی میکروفن‌ها حرفه‌ای و قابل خرید در بازار ایران می‌پردازیم. میکروفون دستگاهی است که ارتعاشات صوتی منابع صدایی مختلف را جذب کرده و آن ها را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند. میکروفون‌ها یکی از مهم ترین تجهیزاتی هستند که برای ضبط خانگی نیاز دارید. برای ضبط و استریمینگ شما به یک میکروفون با کیفیت نیاز دارید تا با استفاده از آن بتوانید صدایی واضح و بدون نویز را کسب کنید.

میکروفن مناسب استریمینگ

اما تنوع مدل‌های مختلف و کاربرد آن‌ها می‌تواند خریدار را هنگام انتخاب اولین میکروفون خود تا حدی زیادی سردرگم کند. از این رو پیش از معرفی مدل‌ها لازم است نگاهی اجمالی به ویژگی‌ها، امکانات و تفاوت میکروفن‌های موجود در بازار بپردازیم. علاوه بر این میکروفن مثل هر محصول دیجیتالی دیگری مشخصات و اصطلاحات گسترده‌ای دارد که پیش از خرید لازم است اطلاعاتی درباره آن داشته باشیم.

انواع میکروفن استودیویی


میکروفون‌های استودیویی انواع مختلفی دارند. این میکروفن‌ها بسته به کاربرد، امکانات و قیمتشان در سه دسته بندی کلی تقسیم می‌شوند که از آن‌ها می‌توان به میکروفون‌های کاندنسر (Condenser Mics)، میکروفون‌های داینامیک (Dynamic Mics) و میکروفون‌های ریبان (Ribbon Mics) اشاره کرد.

میکروفون‌های کاندنسر (Condenser Mics)


میکروفون‌های کاندنسر که از محبوب‌ترین میکروفون موجود در بازار هستند که قدرت ضبط جزییات بالایی را دارند. از این رو این نوع میکروفن‌ها را به علت حساسیت بالاتر در اتاق‌های ایزوله (Dead Room) استفاده می‌کنند تا از ضبط نویز و اصوات اضافی جلوگیری نمایند. این نوع میکروفن‌ها بسته به گستره ضبط‌شان به دو دسته دیافراگم کوچک و دیافراگم بزرگ تقسیم می‌شوند.

میکروفون‌های داینامیک (Dynamic Mics)


در مقایسه با میکروفون های کاندنسر، این میکروفون ها از حساسیت کمتری برخوردارند و همچنین بازه فرکانس کمتری را ارائه می دهند. میکروفون‌های داینامیک صدای منبع صوتی خود را با استفاده از یک مگنت و یک Voice Coil جذب می‌کنند. از این میکروفن‌ها غالبا در اجراهای زنده استفاده می‌شود.

میکروفون‌های ریبان (Ribbon Mics)


این میکروفون ها، که خود نوعی از میکروفن‌های داینامیک هستند، به علت قدیمی بودن کمیاب تر از دیگر میکروفون‌های موجود در بازار هستند و عموما قیمت نسبتا بالایی دارند. این نوع میکروفون‌ها فرکانس‌های بم را به خوبی دریافت کرده و صدایی گرم را ارائه می‌دهند. میکروفن‌های ریبان مناسب‌ترین گزینه برای افرادی است که لازم دارند ریزترین جزئیات صدا را ضبط کنند.

الگوی قطبی میکروفن


الگوی قطبی عبارتی است که برای مشخص کردن نحوه‌ی دریافت صدا توسط میکروفن‌ها از آن استفاده می‌شود. میکروفن‌ها بسته به الگوی قطبی منحصر به فرد خود، دریافت صدای متفاوت و به طبع کاربردهای متعددی دارند. در ادامه ما رایج‌ترین مدل‌های قطبی میکروفن را بررسی می‌کنیم.

الگوی قطبی میکروفن استریمینگ

الگوی قطبی همه‌جهتی (Omni Directional)


میکروفن‌ها با الگوی قطبی اومنی دایرکشنال یا همه‌جهتی و یا تمام‌جهتی محصولاتی هستند که تمام چیزی را که اطراف آن‌هاست به صورت یکسان می‌شنوند. این نوع میکروفن‌ها که رایج‌ترین نوع میکروفن‌های بازار هستند، به شکل مساوی و در همه‌ی جهات به صدا حساس هستند. از همین جهت این نوع میکروفن‌ها صدایی کاملا طبیعی از محیط را برایتان فراهم می‌آورند. اما در نظر داشته باشید که از آن جایی که این میکروفن‌ها قابلیت حذف نویز را ندارد، گزینه مناسبی برای ضبط صدا در محیط باز و شلوغ نخواهند بود.

الگوی قطبی تک‌جهتی (Cardioid)


میکروفون‌های کاردیویدی یا تک‌جهتی بیشترین حساسیت را به صدایی که از جلو پخش می‌شوند دارد. این میکروفن‌ها صداهای اطراف با شدت کمتری ضبط می‌کنند و صدای پشت به خوبی حذف می شود. این نوع میکروفن‌ها کاملا مناسب ضبط‌ها در فضای باز و تولید محتوای پادکست هستند.

لازم است توجه داشته باشید که میکروفن‌هایی که از این الگوی قطبی استفاده می‌کنند اگر بیش از حد نزدیک به منبع صدا باشند، صداها را بم‌تر دریافت می‌کنند.این میکروفن‌ها خود به سه دسته کاردیوئید (Cardioid) ، سوپر کاردیویید (Supercardioid) و هایپرکاردیویید (Hypercardioid) تقسیم می‌شوند که برای کاربران حرفه‌ای کاربردهای متفاوتی دارند.

الگوی قطبی دوجهتی (Bidirectional)


میکروفن‌هایی که از الگوی قطبی دوجهتی یا Bidirectional بهره می‌برند، صدا را از دو جهت جلو و پشت میکروفن دریافت می‌کنند و سایر نوزهای اطراف را حذف می‌کنند. در نتیجه الگوی آن ها شبیه عدد ۸ انگلیسی است. این میکروفن‌ها کاربرد فراوانی برای استریم و پادکست ندارد.

حساسیت صدای میکروفن


یکی از عواملی که هنگام خرید میکروفن باید بدان توجه کنید، حساسیت صدای دریافتی میکروفن موردنظر است. این حساسیت صدای ورودی بسته به کاربرد شما از میکروفن اهمیت پیدا خواهد کرد. این حساسیت با واحد دسی‌بل (Decibel) سنجیده می‌شود. هرچه عدد مربوط به حساسیت میکرون پایین‌تر باشد، میکروفن مربوطه صداهای با رنج پایین‌تر دریافت کرده و دقت بالاتری دارد.

میکروفن استریم تراست مدل GXT 232 Mantis


میکروفن استریم تراست مدل GXT 232 Mantis جزو مدل‌های حرفه‌ای و با قیمت بالا است که کیفیت بالا و رضایت بخشی را برای یک تولید کننده محتوا و استریمر تازه‌کار فراهم می‌کند. این میکروفن کاندنسر با درگاه ارتباطی USB به سیستم کامپیوتری متصل می‌شود و حساسیت ۳۸ دسی‌بل دارد که کیفیت صبط مقبولی را برای تولد کنندگان محتوا فراهم می‌آورد.

میکروفن استریم - میکروفن استریم تراست مدل GXT 232 Mantis

همچنین میکروفن تراست مدل GXT 232 MANTIS از الگوی قطبی تمام‌جهتی یا Omni-Directional استفاده می‌کند که دریافت صدا از همه جهات را به یک میزان فراهم می‌کند. این میکروفن با ابعاد ۱۵۰x۵۰x۳۵ میلی متر و وزن ۱۲۰ گرمی به همرا یک سه پایه رومیزی عرضه می‌شود تا کاربرد راحت‌تری برای مخاطب داشته باشد.

میکروفن کندانسر ریزر مدل Seiren X


میکروفن‌های ریز (Razer) محصولاتی حرفه‌ای، با دوام بالا و البته قیمت زیاد هستند که گزینه مطلوبی برای استریم کنندگان بازی‌های ویدئویی محسوب می‌شوند. میکروفن Razer Seiren X از الگوی ضبط صدای سوپر کاردیویید (Supercardioid)، که خود نوعی الگوی قطبی تک جهته هستند بهره می برد که صداهای ناخواسته‌ی پس زمینه و نویزها را حذف می کند و به شما این امکان را می دهد تا صدای خود را رسا و شفاف به شنوندگان برسانید.

میکروفن استریمینگ - میکروفن کندانسر ریزر مدل Seiren X

میکروفن Seiren X با ابعاد ۹۰x۹۰x۱۸۰ میلی متر و وزن ۳۸۳ گرمی از حساسیت صدای ۸۵ دسی بلی بهره می‌برد که مانند مدل قبلی نیست اما همچنان مورد مناسبی برای ضبط خانگی حرفه‌ای و تولید محتوا محسسوب می‌شود.

میکروفن کندانسر فای فاین مدل K669B


میکروفون استودیویی فای فاین مدل K669B یک میکروفون کاندنسر حرفه‌ای با پورت اتصال USB، الگوریتم قطبی کاردیود و حساسیت 43- دسی بل است. امکان اتصال پورت usb باعث میشود شما نیازی به کارت صدا نداشته باشید و از دریافت یک صدای دیجیتال باکیفیت لذت ببرید.

میکروفن استریمینگ - میکروفن کندانسر فای فاین مدل K669B

این میکروفن با ابعاد ۱۲۰x۴۵x۴۵ میلی متر و وزن ۴۰۰ گرمی، به همراه یک سه‌پایه عرضه می‌شود. این میکروفن کن از الگوی قطبی همه‌جهتی یا Omni Directional بهره می‌برد، بهترین گزینه برای ضبط پادکست، استریمینگ و تولید محتوی حرفه‌ای است.

میکروفن کندانسر مدل MAONO-A04TR


گزینه کم‌قیمت‌تر این لیست میکروفن کندانسر مدل MAONO-A04TR است. ست میکروفون ماونو متشکل از میکروفون usb، پایه رومیزی نیاز شما را به یک استودیوی خانگی کوچک برطرف خواهد کرد. این میکروفن خازنی حرفه ای صدای شفاف و واضح را می گیرد. حلقه مغناطیسی روی کابل میکروفن USB دارای عملکرد ضد تداخل قوی دارد.

میکروفن استریمینگ - میکروفن کندانسر مدل MAONO-A04TR

میکروفون maono مدل AU-A04 با ابعاد کوچک و وزن زیر صد گرمی گزینه مناسبی برای پادکسترها و تولید کنندگان محتوا است. این میکروفن با همه لپ‌تاپ‌ها، رایانه‌های شخصی و تلفن‌های همراه به راحتی ارتباط برقرار می‌کند. لازم به ذکر است که اگر می‌خواهید با تلفن ارتباط برقرار کنید، به یک آداپتور OTG نیاز دارید.

میکروفون ینمای مدل Y20


اگر با بودجه محدود دنبال یک گزینه اقتصادی‌تر هستید، محصولات ینمای (Yanmai) مناسب شماست. این میکروفن با الگوی قطبی همه‌جهتی یا Omni Directional و حساسیت صدای 32- دسی‌بلی گزینه‌ای مناسب برای کاربردهای خانگی دارد. هرچند نمی‌توان از این میکروفن‌ها انتظار خروجی باکیفیت و بدون نویزی مانند سایر مدل‌های معرفی شده در این لیست را داشت.

میکروفن استریمینگ - میکروفون ینمای مدل Y20

این میکروفن کندانسر ترانزیستوری ۱۳۰ گرمی، به همراه جک دو متری و یک سه‌پایه برای کاربرد پذیری راحت‌تر ارائه می‌شود. میکروفون ینمای مدل Y20 گزینه‌ای متوسط برای استریم آنلاین و ضبط ویدئویی خواهد بود.

نتیجه گیری


خلق محتوایی ارزشمند بدون بهره گیری از حداقل استانداردهای ضبط، می‌تواند مانع از رشد و جذب مخاطب محتوای شما شود. یکی از این استانداردها، کیفیت صوتی قابل قبول است که به واسطه تهیه میکروفون مناسب امکان پذیر خواهد بود. پس بایستی با مبنا قرار دادن مشخصات فوق در خرید میکروفن مناسب بکوشیم.

دیدگاهتان را بنویسید