وقتی صحبت از وحشت درون آبها میشود، احتمالاً کوسهها اولین موجوداتی هستند که در این مورد به ذهن میآیند. کوسهها انواع و اقسام گونه دارند که اکثر قریب به اتفاق آنها نیز به طور کلی موجودات ترسناکی محسوب میشوند. پس جای تعجب ندارد که دیسی با شخصیتی مثل کینگ شارک بخواهد روایتهای دریایی خود را نیز جذابتر و تا حدودی ترسناکتر کند.
با وجود این که کینگ شارک در آثار دنیای دیسی نسبتاً زیاد مورد استفاده قرار گرفته است اما این شخصیت تا حدودی ناشناس، مرموز و در عین حال مخوف محسوب میشود. در ادامه به سراغ معرفی این کوسه وحشتناک دریاهای دیسی میرویم که گاهی اوقات حتی ظاهری بامزه به خود میگیرد.
شناسنامه کینگ شارک (King Shark)
– اولین حضور:
حضور کوتاه: شماره ۰ کمیک Superboy (انتشار در ماه اکتبر سال ۱۹۹۴)
حضور کامل: شماره ۹ کمیک Superboy (انتشار در ماه نوامبر سال ۱۹۹۴)
– ناشر: دیسی
– خالقان: کارل کسل (Karl Kesel)
– نام واقعی: نانائو (Nanaue)
– کمیکهای پیشنهادی برای مطالعه:
شماره ۴۰ تا ۵۷ کمیک Aquaman: Sword of Atlantis (انتشار از ماه می سال ۲۰۰۶ تا ماه دسامبر سال ۲۰۰۷)
Suicide Squad (انتشار از ماه نوامبر سال ۲۰۱۱ تا ماه جولای سال ۲۰۱۴)
شماره ۳۲ تا ۳۴ کمیک Birds of Prey (انتشار از ماه آگوست تا اکتبر سال ۲۰۱۴)
شماره ۶ و ۷ کمیک Teen Titans (انتشار در ماه می و ژوئن سال ۲۰۱۷)
شماره ۳۰ تا ۴۰ کمیک Aquaman (انتشار از ماه ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۱۸)
کینگ شارک کیست؟

احتمالاً بر خلاف تصور اولیه که دارید، کینگ شارک نه به عنوان یکی از ویلنهای آکوامن (Aquaman)، بلکه به عنوان یکی از ویلنهای سوپربوی (Superboy) پا به دنیای کمیکها دیسی گذاشته است. با این حال، با توجه به ماهیتش، خیلی هم دور از انتظار نبود که کینگ شارک به عنوان یکی از ویلنهای آکوامن نیز مورد استفاده قرار بگیرد. این شخصیت در روایتهای گروهی ویلنها مثل سیکرت سیکس (Secret Six) و سویساید اسکواد (Suicide Squad) هم به کرات حضور داشته است.
اوریجین کینگ شارک

کینگ شارک اولین بار در شماره ۰ کمیک Superboy در سال ۱۹۹۴ به عنوان موجودی با نام نانائو معرفی شد که در هاوایی گیر افتاده بود. تمام چیزی که از داستان او در اولین حضورش مشخص شد این بود که او به وسیله یک اتحادیه خلافکاری از زندان فرار داده شده بود ولی کینگ شارک در نهایت به آنها خیانت کرد و به قتل رساندشان. به مرور زمان و استفاده شدن بیشتر از نانائو، در مورد این که او کیست، یا در واقع چیست، به مخاطبان اطلاعات بیشتری داده میشود.
هر چند داستانهای اوریجین مختلفی برای نسخههای متفاوت کینگ شارک روایت شده اما داستان اوریجین اصلی نانائو این بوده که او در واقع فرزند یک انسان زن و خدای کوسهای اقیانوس آرام با نام کندراکا (Chondrakha) است. به این ترتیب، میتوان کینگ شارک را یک نوع نیمهخدا به حساب آورد. با این حال، نانائو بیش از این که شبیه یک خدا باشد، شبیه یک شیطان است.
دلیل زندانی شدن کینگ شارک این بود که او با همکاری مادرش مسئول محو شدن و مرگ بسیاری از افراد بوده است. مادر کینگ شارک به قدری خودش را وقف فرزندش کرده بود که در یک مقطع حتی حاضر شد یکی از دستهایش را برای تغذیه پسرش به او اهدا کند.
برخی اوریجینهای دیگر نیز وجود دارند؛ مثل این که کینگ شارک در واقع یک انسان است که به نوعی جهشیافته. با این حال، دیسی در اکثر مواقع به اوریجین روایت شده نانائو پایبند است؛ این که او یک نیمهخدایِ نیمه کوسه/نیمه انسان است که قدرتهای فراوانی دارد. در برخی از خطوط داستانی، به خصوص آنهایی که مربوط به آکوامن میشود، علاقه کینگ شارک را در جنگیدن برای نام پدرش به تصویر کشیدهاند و هر از چند گاهی نیز نشان دادهاند که نانائو میتواند از برخی از تواناییهای پدرش استفاده کند.
قدرتها و تواناییهای کینگ شارک

با توجه به این که کینگ شارک یک نیمهخدا و یک نیمه کوسه است، جای تعجب ندارد که او از برخی تواناییها و قدرتهای خاص بهره ببرد. به جز برخی ویژگیهای پایهای فرا انسانی مثل نیروی فیزیکی و سرعت، کینگ شارک چند حقه دیگر نیز در آستین دارد.
نیمه کوسهای نانائو باعث میشود تا او چنگالها و تیزهای تیز در اختیار داشته باشد تا با کمک آنها، بتواند از هر کسی زهر چشم بگیرد، مخصوصاً کسانی که دوست ندارد زخمی در پوست و گوشت خود داشته باشند. علاوه بر این مورد، کینگ شارک میتواند از ردیابی صوتی استفاده کند که باعث میشود حواسش نسبت به متوسط انسانها خیلی بهبود یافتهتر باشد.
نانائو قابلیت ترمیم خود را نیز دارد، حتی در موارد خیلی شدید. مثل وقتی که آماندا والر در پروژه جوخه انتحاری یک کمربند انفجاری به او بست و آن را منفجر کرد اما کینگ شارک از این انفجار جان سالم به در برد. البته نیاز به اشاره نیست که نانائو درون آب نیز به راحتی میتواند کارهای همیشگیاش را انجام دهد، حتی شاید بهتر از قرار گرفتن در خشکی.
کینگ شارک خارج از دنیای کمیکها

کینگ شارک با وجود این که یکی از شخصیتهای دیسی است که به تازگی خلق شده (سال ۱۹۹۴) اما به لطف ویژگیهای خاصش، نسبتاً زیاد مورد توجه سازندگان آثار اقتباسی از کمیکهای دیسی قرار گرفته است.
از این شخصیت در آثار انیمیشنی سینمایی، تلویزیونی، خانگی و حتی اینترنتی مثل DC Super Hero Girls، Harley Quinn، Superman/Batman: Public Enemies، Batman: Assault on Arkham و Justice League Dark: Apokolips War استفاده شده است. در هر کدام از این ساختهها، با نسخه متفاوتی از کینگ شارک طرف هستیم، از نسخههای خشن و ترسناک گرفته تا نسخههای بامزه و دوست داشتنی و حتی نسخههایی که از نظر اوریجین و تواناییها، از نانائو مشهور کمیکها متفاوت هستند.
کینگ شارک در دنیای بازیهای ویدیویی نیز از بخت خوبی برخوردار بوده و حضورهای نسبتاً زیادی را تجربه کرده است. این شخصیت در DC Universe Online و دیالسی The Squad بازی Lego Batman 3: Beyond Gotham حضور داشته است. همچنین پلیرها میتوانند در عناوین Lego DC Super-Villains و Suicide Squad: Kill the Justice League کنترل کینگ شارک را به دست بگیرند.
اولین استفاده لایو اکشن کینگ شارک مربوط به دنیای اروورس و سریال The Flash است. در دنیای سینما هم یک کینگ شارک بامزه اما شکمو و گرسنه را در فیلم The Suicide Squad داریم. صداگذاری این نسخه از کینگ شارک برعهده سیلوستر استالونه است و اجرای موشن کپچرش در حین فیلمبرداری توسط استیو ایجی ایفا میشود. دیوید آیر، کارگردان Suicide Squad اعلام کرده بود که او قصد داشت در فیلم خود از کینگ شارک بهره ببرد اما به علت این که فقط میشد با CGI کامل این شخصیت را به تصویر کشید، تصمیم بر این شد تا کیلر کراک (Killer Croc)، که با ترکیبی از گریم و اعضای ساختگی به تصویر کشیده شد، جایگزین او شود.