۵ ویژگی خاص بدن آیرون من

فرای یک زره آهنی

اکثر اعضای اونجرز به لطف قدرت‌ها و توانایی‌های فرا انسانی‌شان تبدیل به برترین قهرمانان زمین شده‌اند اما برای تونی استارک همیشه پای تکنولوژی و هوشش وسط بوده است. او به توانسته خودش را به عنوان یکی از برترین قهرمان‌ها و یکی از باهوش‌ترین انسان‌های کره زمین معرفی کند. اما چیزی که اکثر مردم متوجهش نمی‌شوند این است که تونی استارک آن قدر هم که فکر می‌کنید شبیه به انسان‌ها نیست و ویژگی‌های خاصی در آناتومی و بدن آیرون من (Iron Man) وجود دارد که خیلی به آن‌ها توجه نمی‌کنند.

حالا هم در این مطلب قصد داریم به سراغ ۵ مورد از این ویژگی‌های خاص بدن آیرون من برویم.


چیزی که باعث شد تونی استارک تبدیل به آیرون من شود

یک لحظه خاص، زندگی آیرون من را برای همیشه تغییر داد. با این که جزئیات این لحظه خاص در طول زمان و بازگویی‌های داستان تونی استارک تغییر کرده، از جنگ ویتنام به جنگ خلیج فارس و جنگ افغانستان منتقل شده، اما یک رویداد در اوریجین تونی ثابت می‌ماند: یک سانحه نزدیک به مرگ که باعث آسیب دیدن قلب استارک می‌شود. معمولاً این آسیب به شکل یک ترکش به تصویر کشیده می‌شود که درون سینه تونی قرار می‌گیرد و نیاز به نوعی آهن‌ربای الکترومغناطیسی برای کنترلش است.

این رویداد عامل تبدیل شدن تونی استارک به آیرون من می‌شود و برای بخش زیادی از اوایل دوران فعالیت مرد آهنی، او مجبور است یک صفحه روی سینه‌اش داشته باشد تا جلوی توقف قلبش به وسیله ترکش را بگیرد. با این که ترکش اشاره شده در دنیای سینمایی مارول از سینه تونی خارج شد اما نسخه کمیکی این شخصیت نیاز به یک پیوند کامل قلب دارد تا این شرایط را پشت سر بگذارد. حالا شاید قلب تونی از قبل قوی‌تر شده باشد اما تغییرات شخصیتی‌اش تا آخر عمر همراه او هستند.

تکنولوژی بلیدینگ اجِ تونی استارک باعث می‌شود تا زره آیرون من در دسترس‌تر باشد

شاید خیلی عجیب نباشد اگر به نقطه‌ای برسیم که تکنولوژی‌های تونی استارک بالأخره سر از درون بدنش درمی‌آورند. زره آیرون من در طی سال‌ها به طور پیوسته در حال بهبود پیدا کردن است اما یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف در طراحی‌های اولیه زره مربوط به این می‌شود که تونی استارک در خارج از آن بسیار آسیب پذیر است. اما با طراحی اکستریمیس (Extremis) این وضعیت نیز تغییر پیدا می‌کند.

با طراحی اکستریمیس، تونی یک آندرشیس (Undersheath) را درون استخوان‌های بدنش قرار می‌دهد که برای محافظت از او قابلیت فراخوانی دارند. او می‌تواند قسمت‌های بیرون زرهش را نیز احضار کند اما این طراحی نیز در طی زمان پیشرفت می‌کند. وقتی طراحی بلیدینگ اج (Bleeding Edge) کامل می‌شود، تونی می‌تواند یک زره کامل را در جریان خونش ذخیره کند. این گونه، بلیدینگ اج که احتمالاً قدرمندترین زره طراحی شده توسط آیرون من محسوب می‌شود، همیشه در دسترس تونی استارک خواهد بود.

تونی استارک در دنیای آلتیمیت یک نابغه با قدرت‌های فرا انسانی بود

احتمالاُ در یکی از رادیکالی‌ترین بازنویسی‌های این شخصیت، دنیای آلتیمیتِ (Ultimate) انتشاراتِ مارول، داستان تونی استارکی را روایت می‌کند که از همان تولدش قدرت‌های فرا انسانی دارد. در این داستان، مادر تونی روی یک بیوتکنولوژی کار می‌کند که می‌تواند به شدت رشد سلول‌های مغز در یک ارگانیسم را افزایش دهد. در یکی از آزمایش‌ها، خود او تحت تأثیر این بیوتکنولوژی قرار می‌گیرد و در ضمن مشخص می‌شود که در آن موقع نیز تونی را باردار بوده است. نتیجه چنین اتفاقی یک جنین است که مغزش به قدری رشد می‌کند که کل بدنش را در بر می‌گیرد.

این نسخه از تونی ابرنابغه است اما یک سری عوارض جانبی نیز دارد. از آن جایی که تمام بدنش شامل بافت‌های عصبی می‌شود، نسبت به درد خیلی شدید حساس است. به این ترتیب، تونی یا به یک پوشش زرهی برای محافظت از بدنش نیاز دارد یا استفاده از الکل برای بی‌حس کردن خودش. این نسخه از آیرون من همچنین یک عامل التیام تحسین برانگیز نیز دارد که باعث می‌شود بتواند اعضای بدنش را به طور کامل احیا کند. با تمام این اوصاف، اما این ایده اولیه به قدری شاخ و برگ می‌گیرد که کنترل آن از دست نویسنده‌ها خارج می‌شود، پس به این ترتیب آن‌ها مجبور می‌شوند این روایت را به یک داستانِ درون داستان دیگر تبدیل کنند.

تونی استارک یک رابطه سرطانی با سنگ ذهن داشت

در واقعیت، تونی استارک «واقعیِ» دنیای آلتیمیت از یک تومور مغزی زجر می‌کشد که از نظر داستان نقش همان وضعیت قلبی او در دنیای اصلی مارول را بازی می‌کند. با این که خبری از هیچ ترکشی نیست تا به مرور آیرون من دنیای آلتیمیت را از پای درآورد اما تشخیص این سرطان بدخیم همان اثر را روی تونی استارک گذاشته و باعث می‌شود تا او نسبت به زندگی‌اش تجدید نظر کند. تونی تبدیل به آیرون من می‌شود و سعی دارد تا دنیا را جای بهتری کند اما داستانش پیچیده‌تر از این حرف‌هاست.

تومور او در واقع اصلاً مربوط به سرطان نیست. به مرور زمان تونی با این تومور «دوست» می‌شود و برایش اسم آنتونی (Anthony) را انتخاب می‌کند. در ابتدا استارک فکر می‌کرد که چنین چیزی یک ساخته ذهنی است که به کمکش در هضم این غم آمده. در نهایت، این تومور می‌تواند راهش را به شبکه‌های کامپیوتری باز کند. پس از این که میکر (The Maker) موفق می‌شود تا جمجمه تونی را باز کند، مشخص می‌شود که این تومور یک گوهر ابدیت (Infinity Gem) و در واقع سنگ ذهن است که به تبدیل استارک به یک قهرمان کمک می‌کرده.


تونی استارک آموزش دیده تا بدون زره آیرون من هم بجنگد

هر چقدر که داستان‌های تونی استارک شاخ و برگ بگیرند، باز هم در مقطعی او به ساده‌ترین حالت ممکن می‌رسد؛ یک آدم معمولی درون زرهی از آهن. فرقی نمی‌کند تمام نانوتکنولوژی به کار رفته در خونش تخلیه شود یا تومور فرا انسانی‌اش از سر او بیرون آید، همیشه راهی وجود دارد تا به این وضعیت پایه بازگردد.

با این حال، چنین چیزی به این معنی نیست که تونی اجازه می‌دهد بدنش از دست برود. او مثل بقیه اعضای اونجرز از نظر فیزیکی هم خودش را آماده می‌کند. آیرون من توسط خود کاپیتان آمریکا (Captain America) در مبارزه تن به تن آموزش دیده. با این حساب، حتی بدون وجود زرهش، تونی چندان نیز بی‌دفاع نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید