شروع همهچیز از اینجا بود
برخی از عناوین بزرگ موبایلی هستند که دیدنشان واقعا میتواند جذاب باشد. بازیهایی که دنیای ویدیوگیم را دچار تغییراتی بزرگ کرده و پلتفرم موبایل را بیش از یک پلتفرم ساده جلوه دادهاند. حالا کشیده شدن پای این بازیهای جذاب به دل پلتفرم موبایل نه تنها میتواند خبری خوب برای دوستداران بازیهای موبایلی باشد، بلکه این امکان را نیز به توسعه دهندگان مستقل موبایلی میدهد که داستانهای خودشان را روایت کرده و تلاش کنند که کیفیت بازیهای موبایلی را در حد و اندازه عناوین کنسولی ارتقا دهند.
بازیهای موبایلی هم میتوانند جذاب باشند. در دنیایی که اکثر توسعه دهندگان بازیهای ویدیویی به دنبال کشیدن پای کلیشههای تکراری به دل پلتفرمی هستند که روزی جایگاهی عالی برای خلاقیت محسوب میشد؛ بد نیست که گاهی از این اتمسفر یکنواخت فاصله بگیریم و سری به بازیهای باکیفیتی بزنیم که شاید سالها از انتشارشان گذشته باشد. بازیهایی که اگر گرافیکشان را فاکتور بگیریم، هنوز هم بقدری جذاب هستند که تجربه بازی موبایلیشان بتواند شما را سرگرم کند و تجربهای عالی برایتان رقم بزند.
هرچند که بازیهای موبایلی راهی پر فراز و نشیبی را برای رسیدن به آنچیزی که لیاقتش را داشتهاند طی کردهاند، اما هنوز هم فاصله زیادی تا رسیدن به تکامل باقی مانده و بد نیست که ادامه این مسیر را برعهده بازیهایی بگذاریم که صرفا پورتی موبایلی از فرنچایزهای بزرگ و بازیهای شاهکاریهستند که سالهاست دیگر خبری از این بازیها نداریم و هنوز هم دلمان برایشان تنگ میشود.
با تمام این توضیحات، استودیوی راکستار جز معدود توسعه دهندگانی است که در طول یک دهه گذشته، حسابی ویژه روی پلتفرم موبایل باز کرده و تلاش کرده است که تجربهای جذاب را برای مخاطبان پدید آورد. حالا نوبت به بازی Grand Theft Auto III رسیده است تا راه موفیت آمیز مکس پین و GTA: San Andreas و GTA: Vice City را ادامه دهد. مسیری که با توجه به عملکرد و کارنامه فوقالعاده استودیوی راکستار در ساخت و پورت بازیهای موبایلی، چندان هم سخت بنظر نمیرسد. اما با اینحال، همهچیز بستگی به پتانسیلهای بازی دارد.
وقتی در سال ۱۹۹۷ استودیوی راکستار با انتشار نسخه اول فرنچایز GTA توانست به موفقیتی بزرگ دست پیدا کند؛ همهچیز آماده شروع فصلی جدید برای دنیای ویدیوگیم بود. GTA خیلی زود تبدیل به یکی از بزرگترین فرنچایزهای تاریخ بازیهای ویدیویی شد و همین بهانهای عالی برای توسعه دهندگان آن بود تا بازیشان را بهتر و دوست داشتنیتر راهی پلتفرمهای مختلف کنند. نهایتا با انتشار بازی Grand Theft Auto III در سال ۲۰۰۱؛ راکستار وارد دنیای بازیهای ۳ بعدی شد و این تازه آغاز راه آنها بود.
بازی Grand Theft Auto III اساسا برای کنسولهای نسل ششمی توسعه پیدا کرده بود. بازی در سال ۲۰۰۱ برای کنسول پلی استیشن ۲ و یکسال پس از آن، در سال ۲۰۰۲ برای کامپیوترهای شخصی توسعه پیدا کرد. روند موفقیت آمیز بازی سبب کشیده شدن پای آن به دل ایکس باکس نیز شد و نهایتا در سال ۲۰۰۳ بازی برای این کنسول نیز عرضه شد. با انتشار بازی برای موبایل، راکستار قدمی بزرگ برای عرضه بهتر بازی برداشته بود و اینبار به لطف قدرت بیشتر پلتفرم موبایل، مکانیزمهای Grand Theft Auto III با کیفیتی بهتر قابل بازی بودند.
داستان بازی حول محور پروتاگونیست اصلی بازی، Claude جریان دارد و بازی Grand Theft Auto III یکبار دیگر پای ما را به دل شهر Liberty City باز میکند. Claude یک خلافکار ساده است که روزمرگیهای زندگیاش را با دزدیهای کوچک سپری کند. اما همهچیز به این صورت باقی نمیماند و Claude تصمیم میگیرد که برای دیده شدن در بین دیگر خلافکارهای شهر، از بانک شهر دزدی کند. ما در سکانس اول بازی، Claude را در شرایطی میبینم که سراسیمه به همراه دوستش از در پشت بانکی به بیرون فرار میکند، اما دوستش به او خیانت میکند و برای همین، Claude توسط پلیس Liberty City دستگیر میشود.
سکانس بعدی، جایی است که شخصیت اصلی بازی، سوار بر ماشین پلیس درحال انتقال به زندانی در جزیرهای دورافتاده اطراف شهر است. اما همهچیز بطور کاملا شانسی به نفع Claude تغییر میکند و با حمله یکی از بزرگترین باندهای خلافکاری به تیم پلیس، Claude موفق به فرار میشود و در حین فرار دوستانی را پیدا میکند که بنظر میرسد که میتوانند حسابی به او کمک کنند.
بازی موبایلی Grand Theft Auto III یک عنوان کاملا آفلاین است
بازی Grand Theft Auto III انقلابی بزرگ در طول تمام تاریخ این مجموعه محسوب میشود و دلایلی بسیاری نیز دارد. راکستار در این بازی بود که برای اولین بار، تم و اتمسفر فرنچایز GTA را از دید و دوربین ایزومتریک و جهان ۲ بعدی خارج کرد و به لطف استفاده از قدرت سخت افزاری کنسولهای نسل ششمی، فرنچایز GTA نیز بالاخره با بازی Grand Theft Auto III وارد دنیای ۳ بعدی شد. همین جهش گرافیکی و تغییرات بزرگی که راکستار در این بازی ایجاد کرده بود، سبب شد تا مکانیزمهای این بازی؛ هنوز هم با گذشت بیش از ۲۰ سال از انتشارش، در بسیاری از بازیهای جهان باز استفاده شود.
مکانیزمهای گیمپلی بازی، دقیقا همان چیزهایی هستند که ما پیشتر در بازیهای دیگر این فرنچایز دیده بودیم. جهانی باز مملو از مراحل متنوع و آزادی عملی که مخاطب را تشویق به ادامه دادن بازی میکنند، بقدری عالی طراحی شدهاند که حتی وقتی به پورت موبایلی بازی نگاهی میاندازیم؛ همهچیز وسوسهانگیز بنظر میرسد و پورت نسخه سوم بازی شاهکاری عالی روی پلتفرم موبایل است. محتوای بازی، دقیقا همان محتوایی است که راکستار در سال ۲۰۰۱ با انتشار بازی Grand Theft Auto III معرفی کرده بود، اما اینبار همهچیز باکیفیتتر و جذابتر شده است.
کلا فرنچایز GTA بخاطر آزادی عمل بیحد و مرزی که به مخاطب میدهد شناخته میشود و پورت موبایلی بازی نیز از این قاعده مستثنی نیست. تنوع اسلحهها و وسایل نقلیه در بازی واقعا خوب است و از طرفی مراحل متنوع بازی بقدری جذاب طراحی شدهاند که بهانهای عالی برای دنبال کردن داستان بازی هستند و از طرفی راکستار به فرمول بازیسازی خودش پایبند بوده جزئیات جذابی را درگیم پلی بازی جای داده است.
گرافیک و جلوههای بصری بازی واقعا جذاب طراحی شدهاند. هرچه که Grand Theft Auto III به هیچ عنوان قابل مقایسه با بازیهای امروزه موبایلی نیست، اما همچنان عنوانی جذاب است و گرافیکش به لطف استفاده از پتانسیلهای پلتفرم موبایل، بهبودهایی نسبت به نسخه کنسولی بازی داشته. از طرفی یکی از ایرادتی که به گرافیک بازی وارد بود، خاکستری بودن محیط و شهر اصلی بازی بود. انگار که هیچ شادی در بازی وجود ندارد و تمام شهر را رنگ خاکستری و تمی سرد فرا گرفته بود. این موضوع در پورت موبایلی بازی نیز حس میشود، اما آنقدر هم بد نیست و بنظرم استودیوی راکستار موفق به ساخت ترکیبی جذاب از داستانی سرد و شهری تاریک بوده.
موسیقی و جلوههای صوتی بازی نیز واقعا عالی هستند. گویندگی بازی در آن سال، واقعا جذاب صورت گرفته و همهچیز در باب جلوههای صوتی شاهکار است. موسیقی بازی نیز به لطف استفاده از موسیقیهای لایسنس شده و ایستگاههای رادیویی متنوع، ترکیبی خوب را پدید آورده و مطئمن باشید که حوصلهیتان به هنگام گشت و گذار در محیط بازی؛ به هیچ عنوان سر نخواهد رفت.
پیشنهاد میشه!
اجازه دهید که لیستمان را با بازی Grand Theft Auto III به پایان برسانیم. عناوینی که پدربزرگ بازیهای ۳ بعدی این سری محسوب میشود و مکانیزمهایش، داستانهایی جذاب را برایتان رقم خواهند زد. بازی به لطف استفاده حداقلی از پتانسیلهای موبایلی، گرافیکی به مراتب بهتر دارد و داستانش؛ ماجراهای کلاسیک بازی را برایتان رقم خواهد زد. اگر به دنبال تجربهای جذاب از یک بازی کلاسیک موبایلی هستید، Grand Theft Auto III با آغوشی باز انتظارتان را میکشد.
- سازندهRockstar Games
- سیستم عاملiOS اندروید
- ژانرآرکیداکشن-ماجراییجهان-باز
- حجم:738 مگابایت